Sign in to follow this  
Oknos

[BUG] Archaeology not working properly on sand

Recommended Posts

"This area looks picked clean" is all you get on all sand tiles.

This can obviously not be correct. Judging by that logic, any desert would be void of any archaeological findings. Egypt, anyone?

I am able to investigate on cobblestone, slabs, all kinds of ridiculously large roads and paved areas, even farmed and growing fields. But sand is a no-no?

And before anyone asks: No, it's not recently picked. I've skimmed huge coastal areas and have never once found a sand tile that worked.

 

If sand is indeed unwanted as a target for archaeology, and the devs are unwilling to allow investigating these for whatever unknown reason, then at least disable the ability to even try, as it serves no purpose.

(As a sidenote, tasting the dirt at least gives a funny message)

Edited by Pandalet
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange, most of my archaeology is done on the sand of a long dead deed on xanadu. No issues getting frags.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh? I don't find any on Harmony, NFI.

Sounds like it's more of a bug or oddity then, rathe than an oversight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i seen the problem, and tried those tiles everyday for weeks, always picked clean on sand until i changed them to dirt, then i started getting fragments.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Tpikol said:

i seen the problem, and tried those tiles everyday for weeks, always picked clean on sand until i changed them to dirt, then i started getting fragments.

That is simply a workaround which does not address the problem for sand tiles.

 

 

I'll request moving this thread to the bugs section as I think this thread would be more fitting there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i didnt say that to mean this shouldnt be fixed, i said that because obviously if turning it into dirt solved it, that means it really was the sand that was the problem and not that it was really always picked clean.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yeah sand can be investigated once and then it never regenerates, very odd bug. i assume it's using the foraging code and since sand can't be foraged it doesn't regenerate?

 

all the cool kids do archaeology at the bottom of the ocean anyway

Edited by Oblivionnreaver

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moved to server bugs - there are a few things at play here, but the net result is bugged behaviour.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this