Sign in to follow this  
randnar

Unplayable lag/packet loss

Recommended Posts

Playing from australia, seems to be alright til it hits the german servers. Completely unplayable, not even chat works right.

 

 

 

 

Tracing route to xanadu.game.wurmonline.com [148.251.21.209]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.1
  2    31 ms    31 ms    32 ms  45.1.233.220.static.exetel.com.au [220.233.1.45]

  3   142 ms    31 ms    32 ms  206.8.96.58.static.exetel.com.au [58.96.8.206]
  4    32 ms    32 ms    32 ms  129.6.96.58.static.exetel.com.au [58.96.6.129]
  5    32 ms    32 ms    32 ms  134.6.96.58.static.exetel.com.au [58.96.6.134]
  6    33 ms    34 ms    43 ms  203-174-185-145.syd.static-ipl.aapt.com.au [203.174.185.145]
  7    33 ms    32 ms    33 ms  po41.sglebbrdr11.aapt.net.au [202.10.14.198]
  8   215 ms   216 ms   216 ms  xe-9-0-3-460.edge1.LosAngeles6.Level3.net [4.26.0.101]
  9   367 ms   366 ms   366 ms  vlan70.csw2.LosAngeles1.Level3.net [4.69.144.126]
 10   365 ms   365 ms   366 ms  ae-73-73.ebr3.LosAngeles1.Level3.net [4.69.137.37]
 11   366 ms   366 ms   366 ms  ae-12-12.ebr1.Washington1.Level3.net [4.69.132.82]
 12   368 ms   368 ms   367 ms  ae-81-81.csw3.Washington1.Level3.net [4.69.134.138]
 13   367 ms   368 ms   368 ms  ae-82-82.ebr2.Washington1.Level3.net [4.69.134.153]
 14   369 ms   369 ms   370 ms  ae-43-43.ebr2.Paris1.Level3.net [4.69.137.57]
 15   368 ms   367 ms   377 ms  ae-48-48.ebr1.Frankfurt1.Level3.net [4.69.143.145]
 16   369 ms   368 ms   367 ms  ae-71-71.csw2.Frankfurt1.Level3.net [4.69.140.6]
 17     *      369 ms     *     ae-2-70.edge7.Frankfurt1.Level3.net [4.69.154.75]
 18   549 ms     *      556 ms  195.16.162.254
 19     *      558 ms   558 ms  core12.hetzner.de [213.239.245.25]
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *      569 ms   562 ms  juniper4.rz20.hetzner.de [213.239.245.242]
 22   559 ms     *      556 ms  hos-tr4.ex3k18.rz20.hetzner.de [213.239.203.102]

 23   557 ms     *      558 ms  static.209.21.251.148.clients.your-server.de [148.251.21.209]

Trace complete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Experiencing some heavy lag, forcing me to relog every minute to perform a couple actions then freeze again. My wife and I play on 2 different computer, same model, same connections and she experiences no lag at all while its unplayable for me. My tracer doesn't look so bad, so could it be the shared router connection that is causing the issue?

 

 

 

Tracing route to xanadu.game.wurmonline.com [148.251.21.209]
over a maximum of 30 hops:

  1     2 ms     4 ms     1 ms  10.0.0.1
  2   108 ms    28 ms    11 ms  96.120.66.141
  3    22 ms    19 ms    11 ms  te-6-2-ur02.newbedford.ma.boston.comcast.net [68
.86.237.169]
  4    20 ms    12 ms    24 ms  po-50-ur01.newbedford.ma.boston.comcast.net [68.
87.147.161]
  5    14 ms     8 ms    14 ms  po-51-ur01.fallriver.ma.boston.comcast.net [68.8
7.144.102]
  6    17 ms    18 ms    18 ms  be-59-ar01.needham.ma.boston.comcast.net [68.85.
69.62]
  7    20 ms    22 ms    26 ms  he-2-7-0-0-cr01.newyork.ny.ibone.comcast.net [68
.86.95.29]
  8     *       45 ms    35 ms  ae12.edge1.NewYork2.level3.net [4.68.127.1]
  9   132 ms   102 ms    97 ms  vlan51.ebr1.NewYork2.Level3.net [4.69.138.222]
 10   102 ms   106 ms   101 ms  ae-47-47.ebr1.NewYork1.Level3.net [4.69.201.45]

 11    97 ms    96 ms   100 ms  ae-42-42.ebr2.London1.Level3.net [4.69.137.69]
 12   118 ms   113 ms   110 ms  ae-21-21.ebr2.Frankfurt1.Level3.net [4.69.148.18
6]
 13    98 ms   100 ms     *     ae-92-92.csw4.Frankfurt1.Level3.net [4.69.140.30
]
 14    96 ms    98 ms    96 ms  ae-4-90.edge7.Frankfurt1.Level3.net [4.69.154.20
3]
 15   113 ms   117 ms   127 ms  195.16.162.254
 16   225 ms   116 ms   118 ms  core11.hetzner.de [213.239.203.137]
 17   108 ms   114 ms   114 ms  core22.hetzner.de [213.239.245.226]
 18   117 ms   122 ms   117 ms  juniper4.rz20.hetzner.de [213.239.245.238]
 19   127 ms   118 ms   117 ms  hos-tr4.ex3k18.rz20.hetzner.de [213.239.203.102]

 20   115 ms   121 ms   117 ms  static.209.21.251.148.clients.your-server.de [14
8.251.21.209]

Trace complete.

 

Edit: The lag seems to have gone away for some reason, will continue to monitor it.

Edited by Armatus

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the issue now from Hungary. Any idea from the devs?


Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting it since last night, from Canada.



Tracing route to www.wurmonline.com [78.46.5.98]
over a maximum of 30 hops:
 
  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.1
  2     1 ms     1 ms     1 ms  192.168.100.254
  3     9 ms    21 ms     8 ms  wnpgmb0279w-ad01-lo2.mts.net [142.161.133.192]
  4     9 ms     8 ms     8 ms  wnpgmb0229w-dr05-v952.mts.net [142.161.133.1]
  5   113 ms     *        *     gw-init7.torontointernetxchange.net [206.108.34.
62]
  6     *        *        *     Request timed out.
  7   193 ms     *        *     r1nue1.core.init7.net [77.109.140.254]
  8     *      191 ms   191 ms  gw-hetzner.init7.net [77.109.135.102]
  9     *        *        *     Request timed out.
 10     *        *      191 ms  juniper3.rz1.hetzner.de [213.239.245.58]
 11   194 ms   194 ms     *     hos-tr2.ms-ex3k2.rz1.hetzner.de [213.239.192.83]
 
 12     *        *        *     Request timed out.
 13     *        *      275 ms  dedi1298.your-server.de [78.46.5.98]
 
Trace complete.

Edited by IcarustheGreat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this