Search the Community

Showing results for tags 'lan server'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Official Buildings
    • GM Hall
    • City Hall
    • Website News
    • Public Test Board
  • Back Streets
    • Town Square
    • Community Assistance
    • Village Recruitment Center
    • Suggestions & Ideas
    • The Creative Commons
    • Wood Scraps
  • Wurm Unlimited
    • Unlimited Discussion
    • Server Listings & Advertisement
    • Unlimited Modding
    • Technical Issues
  • Freedom Isles
    • Celebration
    • Deliverance
    • Exodus
    • Independence
    • Pristine
    • Release
    • Xanadu
    • Freedom Isles Market
  • Maintenance Buildings
    • Technical Issues
    • Server Bugs
    • Client Bugs
    • Model and Sound Bugs
    • Other Bugs and Issues
    • Wurmpedia / Wiki Maintenance

Found 2 results

  1. Still looking for some suggestions as to why I get the above error when I attempt to connect to a server I created (see below). To date I've tried everything I can find in forums and wikis, including manually opening up all the ports that Steam and the game require (both TCP & UDP) to no avail. Regardless of what I have done so far, the server I create connects to Steam, but during the authentication process on the game splash screen authentication fails and gives an error. Thanks. To repeat: I CAN boot the game up when I connect to WAN servers (that others have created). I only get this authentication problem when I am trying to play the game on a LAN server. ------------- Long story short: I installed the game and the Steam Wurm server tool and configured as instructed by all the forums, tutorials, YouTube vids and wikis. The game loads fine and I can easily connect to someone else's server and create a character. But that does not interest me at present. I want my OWN server that I can be on alone or with the friend who gifted me the game. (Playing on a private servers is, after all, the point of Wurm Unlimited, yes?) When I start the server it says "Server connected to Steam" (in the DOS window) so I then run the game interface, find my server on the LAN tab, and click CONNECT. I get the game splash screen and some initialization messages, then (every time) it starts the authentication process then stops at: Network error: <An existing connection was forcibly closed by the remote host> then it says it will try again in 180 seconds. Repeatedly. Seems to me this a STEAM problem, not a game problem, but of course there is nowhere to report it because STEAM support is just an endless loop of "go ask the game developers." Any clue as to why this is happening would be appreciated, the game looks very interesting. Thanks.
  2. I hadn't played in a while (Nov. 18) - went back yesterday and found none of my local servers would work. I get a message "the server is not currently available. Please try again later." Here's more data from the error message: The server denied your connection attempt for the following reason: <The server is currently not available. Please try later.> If you need help resolving this, please visit the wurm unlimited forums. Contents of console.log: Time is Mon Dec 19 08:29:02 EST 2016 Running client version === System information === Executing from E:\E\SteamLibrary\steamapps\common\Wurm Unlimited\WurmLauncher\ Operating system: Windows 7 (arch: amd64, version: 6.1) Java version: 1.8.0_60 (Oracle Corporation) <http://java.oracle.com/> Jvm version: 25.60-b23 (Oracle Corporation) [Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM] Available CPUs: 2 Dec 19, 2016 8:29:03 AM java.util.prefs.WindowsPreferences <init> WARNING: Could not open/create prefs root node Software\JavaSoft\Prefs at root 0x80000002. Windows RegCreateKeyEx(...) returned error code 5. I'm guessing my old databases don't play nice with the latest updates. Anyone know how to fix them, hopefully without losing everything?