Search the Community

Showing results for tags '4.0'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Official Buildings
    • GM Hall
    • City Hall
    • Website News
    • Public Test Board
  • Back Streets
    • Town Square
    • Community Assistance
    • Village Recruitment Center
    • Suggestions & Ideas
    • The Creative Commons
    • Wood Scraps
  • Wurm Unlimited
    • Unlimited Discussion
    • Server Listings & Advertisement
    • Unlimited Modding
    • Technical Issues
  • Freedom Isles
    • Celebration
    • Deliverance
    • Exodus
    • Independence
    • Pristine
    • Release
    • Xanadu
    • Freedom Isles Market
  • Maintenance Buildings
    • Technical Issues
    • Server Bugs
    • Client Bugs
    • Model and Sound Bugs
    • Other Bugs and Issues
    • Wurmpedia / Wiki Maintenance

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Gmail


Facebook


Twitter


Discord


Skype


Instagram


Snapchat


LinkedIn


Reddit


YouTube


Yahoo


MSN


Website URL


Location


Interests


Chaos


Independence


Deliverance


Exodus


Celebration


Xanadu


Release


Pristine


Epic


Acc1


Acc2


Acc3

Found 6 results

  1. [Fixed] Missing "Move" menu.

    I appear to be missing the "Move" menu on any object, I've reset the client (including ripping out the configuration files from my user directory in windows) and the issue persists. Any ideas how to bring back the "Move" menu? Wurm Online 4.0.11 (with or without experimental files, same problem).
  2. I've taken some screenshots of various lighting problems in the new renderer. Strange indoor light mapping: There are no lights inside this building, but there is one on the outside, on the other side of the wall from the red "X". Somehow, this is lighting up the floor and ceiling on the inside of the building, but is not lighting up the interior of the wall. Lights disappearing over a relatively short distance: Light effects disappear when not very far from them. These screenshots were taken just before and beyond the radius where this happens (note the torch light in the distance). This may just be a limitation of the system, and I'm not sure how it compares to previous versions, but it's still kind of jarring. Lights dimmer when camera is closer to them: Note that the lighting on the wall from this torch is somehow getting less bright as I approach it. This may just be another case of other nearby lights disappearing as I move away from them, but I'm not sure. Lights flickering in and out like crazy over a short distance: These three screenshots were taken within the same half-tile of distance or so along the roadway, as I approach the stone building. Despite the short distance, you can see the lighting is distinctly different in each one. As I walk, the lighting keeps changing, leading to a sort of strobe effect, presumably as different lighting effects flicker in and out. This is especially noticeable on the trees, hedge, and buildings. Similar situation indoors: If you switch between these quickly in an image viewer, the color temperature is very different. I'm aware the flickering/disappearing lights issue possibly exists in the older version of the renderer as well, particularly when a lot of dynamic light sources are around, but the effect certainly seems to be worse now. I understand the effect isn't as pronounced in still screenshots, but on some places on my deed, it almost looks like lightning is flashing, because the image is rapidly changing from one set of lights to another. It definitely wasn't this bad before, and now it keeps making me think that lights are turning off or flickering or something. I know some of this may also seem a bit nickpicky, but most of it is pretty glaringly obvious in-game, worse than in the past, and now seems like the time to address concerns like these anyway.
  3. Version: 4.00-51fab35 Even with max dynamic lights set to 0 (unlimited), lights inside a building flicker in and out when moving toward and away from that building. Note that the light comes on as I approach the building. EDIT: They seem to "turn on" when I approach the building closely enough for objects inside the building to render (4 or 5 tiles), in case that helps.
  4. Light in 3.99 vs 4.0

    Stable 3.99 Unstable 4.0
  5. I've noticed that rather often, when I start swimming, snow effect will break, and I get a visual of snow falling... but only below the water line. Sometimes it's a localized effect, and above the water line I can see some spots where it's snowing and some where it isn't. Screenshots: Note that snow is visible underwater but not above water... or maybe it's the reflection that's visible? Who knows.
  6. My character doesn't seem to cast a shadow, or it's so indistinct I can't see it. Should be easy to reproduce/verify, so I won't bother with a screenshot. At least with winter graphics, shadows look really flickery as I move around, like they can't decide how to render. They basically swim around and only settle down into one configuration when I stop moving and leave my viewpoint still. Much, much more clear when in motion, but here are three screenshots in quick succession, just to give a taste. Lots of subtle differences between the shadows, and the details all swim around when I move.